MINDJERIS DI GUINÉ NÔ LANTA

EDICIÓN lll

És un projecte etnològic format per un curtmetratge (Dones de Bissau), una sèrie de fotografies d’autora (Mindjeris a 24 fotogrames) i entrevistes personal a dones de Guinea Bissau amb futurs projectes d’emprenedoria (Nô lanta).

El documental mostra Eliza, una jove mare soltera, estudiant de Dret, que lluita diàriament pels seus somnis, mentre viu a una societat altament patriarcal, una societat on el paper que juga la dona és estar asseguda amb l’objectiu de ser procreadora i cuidadora familiar. Eliza veu i viu el patiment de les dones, la pèrdua de riquesa intel·lectual, de recursos, pèrdua de potencials projectes socials liderats per dones, tot això a causa del masclisme endèmic, per això, Eliza inicia un camí de coneixement de dones amb idees, amb propostes, amb força que puguin formar part d’una cooperativa d’emprenedoria femenina i alhora contribuir a l’apoderament de les dones, un feminisme silenciós però efectiu.

Sèrie fotogràfica: Mindjeris a 24 fotogrames.
Cadascuna de les dones amb què Eliza s’entrevista i entra a formar part del grup, ha rebut una càmera fotogràfica d’un sol ús de blanc i negre de 24 exposicions, amb les quals immortalitzaran aquelles escenes o moments, per a elles importants, i vulguin donar a conèixer el món. Cada presa anirà acompanyada d´un peu de foto explicatiu.

Entrevistes personals. (Nô lanta)
Cada dona tindrà l’oportunitat de comunicar-nos el seu projecte i aprofundir en el seu entorn personal i social. En aquests moments comptem amb almenys 8 dones a qui es realitzaran les videoentrevistes.
Tot això s’emmarca en una exposició itinerant formada pel curtmetratge, una sèrie de 5 fotografies de cada autora amb un peu explicatiu i un codi QR que ens enllaçarà a l’entrevista personal de cadascuna.
Objectius:
– Presentar una visió d’Àfrica sense estereotips.
– Donar a conèixer el moviment feminista.
– Transmetre la lluita a què s’enfronten les dones emprenedores.
– Crear ponts internacionals entre les emprenedores i les mentores que ajudin a desenvolupar o millorar els seus projectes.
– Crear una cooperativa de dones emprenedores de Bissau que faciliti la creació de teixit innovador femení.
– Facilitar la formació i el desenvolupament de projectes d’emprenedoria per al col·lectiu femení de Guinea Bissau.

10.000€

10.000€

MEMBRES